Heerhugowaard

Ratten bestrijden

Bekijk het aanbod rattenbestrijding voor effectieve oplossingen tegen ratten. U kunt rattenoverlast op verschillende manieren tegen gaan. U kunt de ratten vangen met een rattenval of klem, maar u kunt…

klik hier muizen en ratten heerhugowaard

ratten heerhugowaard bel snel 06-27379838

Ratten en muizen

Sommige artikelen in deze categorie vallen onder speciale regelgeving ten aanzien van plaagdierbestrijding: het betreft dan namelijk een bestrijdingsmiddel tegen muizen en ratten voor professioneel gebruik. Als plaagdierlicentiehouder of ongediertebestrijder kun je bij Landbouwwinkel.nl de grootverpakkingen rattengif en muizengif (rodenticiden) online bestellen. Als particulier kun je deze artikelen niet bestellen. Vereist is namelijk vanaf 1 juli 2015 dat je in het bezit bent van een geldig bewijs van vakbekwaamheid “uitvoeren Knaagdier Beheersing Agrarisch bedrijf (KBA)”. Daarom hebben wij voor uitlevering een geldige kopie van je KBA licentie nodig. Dus van je pasje vakbekwaamheid voor de uitvoering van knaagdierbeheersing, uitgereikt door Bureau Erkenningen. Deze eis geldt voor de verpakkingen muizengif en rattengif voor professioneel gebruik. Je kunt deze kopie van je pasje na je online bestelling per email naar ons sturen o.v.v. je ordernummer, naam en adresgegevens. Je kunt de categorie verder verfijnen in vergunningsplichtige of vergunningsvrije artikelen.
Heerhugowaard

Heerhugowaard

Ratten

Ratten zorgen steeds vaker voor overlast in Nederland. De knaagdieren verspreiden ziektes en beschadigen gebouwen. Voorkomen is makkelijk, bestrijden is moeilijk. Het is verboden om gif te gebruiken om ratten te doden. Ontdek wat je wél kan doen en lees tips om risico’s voor het milieu te beperken.

Zijn ratten in huis gevaarlijk?

Ratten behoren tot het schadelijkste ongedierte dat in Nederlandse huizen voorkomt. Ratten verspreiden namelijk allerlei ziektes en ziekteverwekkers. Ze dragen hoofdzakelijk bacteriën en virussen bij zich zoals TBC, paratyfus, salmonella, E. Coli, hanta-virussen, varkenspest en de Ziekte van Weil. Maar ook parasieten zoals vlooien, luizen, teken, wormen & mijten.

Ratten plassen en poepen bovendien alles onder, waardoor ze apparatuur, meubels en tapijten bevuilen. Ze knagen aan menselijk voedsel, waardoor ook voedselvoorraden besmet raken en voedselvergiftiging kan ontstaan. Ze vreten tevens aan hout, leidingen en elektriciteitskabels, waardoor schade kan ontstaan aan bouwwerken & machines en zelfs kortsluiting of brand kan uitbreken.

Bestrijding:

Het komt er vooral op aan om goed te observeren waar de ratten vandaan komen en waar ze naartoe vluchten. Je moet ze dus eerst observeren, hun gedrag, hun vluchtwegen, hun voedselbronnen, hun normale verplaatsingspatronen (sporen en wissels) moet je proberen te vinden. In de meeste gevallen volstaat het om de continue voedselbron waarop de ratten afkomen (groenten, kippenvoer, enz.) weg te halen ! Indien nodig kan je ze verdelgen door gebruik van vallen en/of door gebruik van giftig lokaas.

Ooit een grote rat in je keuken aangetroffen? Brutaal als ratten zijn, blijven ze vaak ook nog doodleuk zitten als ze je zien. De bruine rat is daar nog beter in dan de zwarte rat, want die eerste heeft zich heel goed aangepast aan de mens. In dit artikel gaan we uitgebreid in op deze twee soorten. Beter nog: we leggen ook uit hoe je ze definitief uit je woning of bedrijfspand kunt krijgen.