hoi

oude panden vloeren goed uitvullen met magnesietvloer van woodstock

Met een woodstock uitvullaag (magnesietvloer) maak je vloer goed dicht en zijn er geen kans voor muizen en ratten die door de vloer heen kunnen gaan, groot voordeel is dat je dan ook nog een vlakkevloer heb.

Volgens onsl begint het aantal aanvragen om muizen te bestrijden inmiddels gestaag te stijgen.

informatie over de magnesietvloer

Daar komt nog bij dat er afgelopen zomer zo’n 30 procent meer meldingen waren van overlast door muizen. Dat komt onder andere door de warme winter die we afgelopen jaren hebben gehad. Dat betekent nóg meer muizen die onze warme woningen binnen willen trekken in de winter.

Wat kun je nog meer doen om een invasie van die kleine knaagdiertjes tegen te gaan? nog Vier tips:

1. Gaatjes en kieren dichten.

  • Muizen hebben een zacht skelet. Daardoor kunnen ze zich door de kleinste gaatjes en kieren wringen. Past er een potlood in? Dan kan de muis er ook doorheen.
  • Check de muren en kastjes op gaten en spleten en maak deze dicht. Zorg er wel voor dat je de gaten dichtmaakt met materiaal waar de muizen niet doorheen kunnen knagen zoals kit, staalwol of ijzergaas. En zorg ervoor dat de gaten in het gaas niet groter zijn dan 5 millimeter.

2. Etenswaren goed opbergen.

  • Het ligt voor de hand, maar is zo belangrijk voor de preventie. Zelfs een paar kruimeltjes op de grond is al een feestmaal voor een muis. Dus, bewaar voedingsmiddelen in gesloten dozen van metaal, glas of stevig plastic. Een plastic zakje alleen bijvoorbeeld is niet voldoende. Daar knagen de muizen gewoon doorheen, net als door kartonnen verpakkingen.
  • Bij gebrek aan beter voedsel eten muizen trouwens ook papier, zeep en lijm.
  • Muizen eten ook het voedsel van huisdieren, laat dit dus ook niet de hele tijd staan, maar haal het weg als je huisdier klaar is met eten.

3. Houd je huis en tuin netjes

  • Rommel in en om je huis is vaak een goede verstop- en nestplek voor muizen. Houd je tuin dus goed bij en probeer ook in huis alles netjes te houden.
  • Een aanrecht vol vuile afwas betekent eten voor muizen. Houd je aanrecht dus leeg en schoon.
  • Laat geen vuilnis in zakken in huis, op je balkon of in de tuin staan. De muizen knagen zo door de zakken heen en vinden daar een schat aan voedsel.

4. Neem een kat 

  • Een poes in huis is heel effectief tegen muizen. Maar dan moet het wel een goede jager zijn. Dit is niet altijd het geval. De ene kat post uren bij een verdacht gat hopend op een lekker muizenhapje, de ander gunt de beestjes amper een blik waardig. Toch is een ook een ‘luie’ kat nuttig. De geur van poezen houdt de muizen namelijk ook weg.

In oude panden vloeren goed uitvullen

Met een woodstock uitvullaag (magnesietvloer) maak je vloer goed dicht en zijn er geen kans voor muizen en ratten die door de vloer heen kunnen gaan met de magnesietvloer

magnesietvloer

magnesietvloer

oude panden vloeren goed uitvullen

Wat is een uitvullaag?

Een uitvullaag is een laag beton die wordt gebruikt om de gehele vloer egaal te maken. Het is dus in veel gevallen, maar niet alle, de laag waarop de uiteindelijke vloerbedekking komt te liggen. In de uitvullaag worden ook de leidingen verwerkt of de vloerverwarming en het wordt ook wel eens chape genoemd. Als je met vloerisolatie bezig bent, dan heb je wat betreft de uitvullaag verscheidene mogelijkheden.

Woodstock

wat heel goed kan is anhydriet

wat is anhydriet?

te koop bij west friesland vloeren

magnesietvloer of anhydriet of composietvloer

oude panden vloeren uitvullen met magnesiet

muizen verjagen

oude-panden-vloeren-uitvullen-met-magnesiet

oude-panden-vloeren-uitvullen-met-magnesiet

oude panden vloeren uitvullen met magnesiet

oude panden vloeren uitvullen met magnesiet

woodstock maakt vloeren